Observera att ditt pass behöver vara giltigt i minst 150 dagar vid inresa till Turkiet.

Är du mellan 18-25 år och planerar din nästa resa? Då har du hittat rätt! Här samlar vi information om de bästa resmålen och mest prisvärda hotellen som passar ungdomar och deras kompisgäng.

Tips på destinationer

För mer fart och fläkt och fest

För den festsugne ungdomen rekommenderar vi resor till Rhodos och Cypern

Rhodos är en populär destination bland unga skandinaver som gillar händelserik semester i varmt väder. Bargatan Orfanidou är känd för att locka till sig festsugna resenärer sommar efter sommar. Några skandinaviska klubbar längst gatan som är värda att lägga på minnet är Pepes Bodega, Solsidan och Grabbarna Grus. Om dagarna finns det gott om stränder att slappa på, eller sevärdheter att besöka. Givetvis väntar strand- och poolhäng om dagarna om så önskar. Läs mer om Rhodos som destination här.

Cypern med sitt kända Aiya Napa är även en annan favorit hos partysugna resenärer. Hit kommer man för att uppleva det cypriotiska nattlivet med människor från öst till väst. Aiya Napa är även vackert i dagsljus och har vackra stränder att erbjuda. Vill man göra en dagsutflykt till staden så kan man besöka vattenparken Waterworld med ett tema inspirerat av den grekiska mytologin. Läs ner om Cypern som destination här.

Resor till Rhodos och till Cypern bokas med antingen TUI eller Ving.

För mer solsemester och utforskning

För den äventyrslystne ungdomen som vill åka till värmen men ändå se sig omkring och utforska resmålet rekommenderar vi Greklands västkust.

Resor till Greklands västkust från Norrköpings flygplats hade premiär förra sommaren. Man landar i Preveza och åker sedan vidare till någon av pärlorna Parga, Lefkas och Sivota. Dessa tre resmål har sin unika charm, men de har även något gemensamt - de är destinationerna för dig som önskar att byta fart och fläkt mot småstadsidyll, och ett autentiskt grekiskt sådant. Med kristallklart vatten, och nära till ön Korfu samt Albanien är Parga och Sivota resmålet för dig. Om du är ute efter ö-liv och gömda stränder ska du istället välja Lefkas. Läs mer om Parga här, Sivota här och Lefkas här.

Resor till Greklands västkust bokas med Apollo.

Tips på hotell

Här listar Ving sina populäraste hotell som är bokade av ungdomar mellan 18-24 år.

Cypern

 

Rhodos
Parga, Lefkas & Sivota

Här kommer lite tips på boende för ungdomar som vill resa till Greklands västkust; antingen Parga, Lefkas eller Sivota. Dessa tips är framtagna av Apollo själva.

 • Mondo Local Seaview, Lefkas
  Vill du bo på stranden på en grekisk ö så är detta hotell verkligen semesterdrömmen. Precis utanför dörren har man även Nidris mysiga centrum med shopping och restauranger, och hotellet är även en perfekt utgångspunkt för utflykter på Lefkas som har någon av Grekland vackraste stränder.
 • Mondo Local Mikros Paradisos, Sivota
  I mysiga Sivota hittar ni denna hotellpärla som har et härligt poolområde, men föredrar du salta bad är stranden bara 50 m bort. Och här utlovas kristallklart vatten! En liten promenad på 1,5 km tar dig in till Sivotas centrum med restauranger, några barer och lite shopping. Frukost är inkluderat.
 • Palatino, Parga
  Checka in på Palatino och bo mitt mellan den långa stranden Valtos och centrum av Parga med en helt fantastisk utsikt över havet. Hotellet har en egen restaurang, men på några minuter är man i Parga som har allt man kan önska sig av mysiga barer, restauranger och även lite shopping. Frukost är inkluderat och det går även att lägga till halvpension om man önskar det.
 • Piccolo Bianco, Parga
  I lugna omgivningar i utkanten av Parga ligger mysiga Piccolo Bianco med nära till både strand och centrum, perfekt om man vill bo fint men centralt. Man kan låna poolen på systerhotell Bianco, och det är även där man äter frukosten som är inkluderat i priset.
 • Sivota Retreat – powered by Playitas
  I en av Greklands vackraste semesterorter kan du kombinera soldränkta dagar på stranden med ett mångsidigt utbud av sport & träning. Cykla, padla SUP-bräda och upptäck öar och grottor, ta en löptur i bergen eller träna i gymmet som är utrustad enligt olympisk standard. Självklart finns också ett stort utbud av gruppträningsklasser och yoga för alla nivåer.

Vill du ha både och?

Antalya-kusten, Turkiet

Turkiet är en solklar favorit hos många. Antalya och dess närliggande mindre städer är inte bara relativt billiga resmål men bjuder även på möjligheterna till både fest- och en klassisk solsemester. Vill du inte stanna i Antalya så är Alanya även ett hett tips för den som är ute efter ett sprudlande nattliv och möjligheter till shopping. Njut av en förtrollande atmosfär i den gamla staden, eller besök ett Hamam, vilket namnet på turkiska bad. Är du istället sugen på en mindre ort, för barnens skull eller för historian, så är Side resmålet för dig. Med sitt långgrunda vatten och stränder så håller sig barnen sysselsatta länge, inte minst de vuxna som kan roa sig med diverse strandaktiviteter. Läs mer om Antalya-kusten och de närliggande orterna som destination här.

Följande hotell är framtagna av Turkietresor eller MixxTravel som dom också heter, och ligger alla i Alanya. Dessa hotell ligger alla centralt och nära bargatan och klubbarna i hamnen, ligger nära stranden och är framför allt billiga.