Observera att ditt pass behöver vara giltigt i minst 150 dagar vid inresa till Turkiet.

Vill du se en vacker ö och uppleva det genuina Grekland så är Rhodos resmålet för dig! Det är även ett populärt resmål för ungdomar och festsugna turister.

Säsong

maj-oktober

Flygtid

3h 40m

Avgång

Torsdagar, Lördagar och Söndagar

Researrangör

Se och göra på Rhodos

Vill du se en vacker ö och uppleva det genuina Grekland så är Rhodos resmålet för dig! Rhodos är inte bara populärt för sin rika historia, mysiga restauranger, eleganta torg och charmiga gator. Det är även ett populärt resmål för ungdomar och festsugna turister på grund av Rhodos välkända bargata Orfanidou street.

3 populära aktiviteter på Rhodos

Rhodos ligger i de östra delarna av Egeiska havet och ön är i princip lika stor som Öland. Nedanför hittar ni de bästa tipsen på aktiviteter som ni kan göra under er vistelse på Rhodos.

1. Museum

Vi vill tipsa om att besöka Rhodos alla intressanta och vackra museer. Speciellt det arkeologiska museet som är inrymt i ett gammalt lasarett för gamla riddare. Detta är ett museum med häftiga bevarade arkeologiska fynd vilket gör det till en mycket intressant plats med mycket att titta på. När ni har besökt museet kan ni därefter vandra genom Rhodos gamla stad. Detta är som att ta ett steg in i medeltida Rhodos, blandat med modernt liv. Här kan ni se lite bilder från andra turister som varit på museet.

2. Bargatan

Hit flockas varje år flera tusentals ungdomar från Skandinavien för att festa. På bargatan vid namn Orfanidou finns det flera skandinaviska klubbar så som Pepes Bodega, Solsidan och Grabbarna Grus. Om du inte vill vara med i festen, men ändå vill se vad allt ståhej handlar om så kan man alltid promenera längst gatan under dagen när det är lugnare. Om du går där på kvällen så får du förbereda dig på fest exakt överallt.

3. Farma of Rhodes

Denna aktivitet är en unik interaktiv upplevelse med flera olika sorters djur. Hos Farma of Rhodes får du leka, mata eller ta en selfie med strutsar, lamor, kängurur, ponnyer, rådjur, kameler och många, många fler djur! Detta naturliga paradis på 32km² är perfekt för er som älskar djur och natur. Vid besöket kan du ta en avkopplande promenad i naturen, besöka djuren eller äta läcker mat i deras restaurang. Besök deras hemsida för mer info.

 

3 häftiga upplevelser på Rhodos

1. Naturliga källor på Rhodos

Kallitheas källor är en fridfull plats där du får koppla av på riktigt. Redan på antiken sökte människor sig hit för att ta hand om sin kropp och själ. Om man vill kan man tillbringa hela dagen här, promenera, njuta av den svindlande luften, äta och bada. Det finns även flera utställningar i byggnaderna vilket kan innehålla allt från fotografier, skulpturer och målningar.

De sju källorna eller Epta Piges som de heter på grekiska är en annan häftig plats att uppleva och njuta av. Området består av flera pinjeträd, vattenfall, små bäckar och en 180 meter lång och trång tunnel som går ner hela vägen till sjön. Här kan du vandra barfota i det iskalla vattnet och vissa säger att det ska göra dig 10 år yngre, men det är nog lite önsketänkande.

Vid denna plats finner du även ett rikt och udda djurliv. Det finns bland annat, påfåglar, ankor och sköldpaddor. Besöket avslutas oftast vid restaurangen där man kan beställa traditionell grekisk mat som man avnjuter vid all vacker natur.

Se omdömen och bilder från Epta Piges via denna länk.

2. Fjärilsdalen

Detta är en av Rhodos mest besökta turistattraktion. Platsen är ett naturområde med bäckar, vattenfall, sjöar, men framförallt fjärilar. Fjärilsdalen är fullt med fjärilar av olika sorter och anledningen till att fjärilarna samlas just där är på grund av kådan i träden.

Perioden mellan juni och september har man har störst chans att se tusentals fjärilar. Denna häftiga upplevelse passar alla men även för barn. Tillsammans med en spännande naturupplevelse och broarna över vattendragen blir detta ett perfekt resmål för hela familjen, par eller själv.

3. Monolithos Castle

Detta förfallna men helt fantastiska slott finns långt upp i bergen. Slottet är idag ruiner från en 1400-tals borg som byggts på en klippa. Den dramatiska utsikten över havet och naturen får många att tappa hakan. De som har besökt denna plats tycker att besöket är ett måste för alla resenärer som åker till Rhodos. Vägen dit är omringad av vacker natur.

Dock är vägen inget som rekommenderas för barn då det är en gammal uppsättning trappsteg huggen in i berget utan skyddsräcken. Det ligger även ett café närliggandes om man vill stanna till för en kaffe.

Topp 4 stränder på Rhodos

1. Tsambika beach

Denna gyllene sandstrand är något för alla. Det är både vackert i området, stranden är långgrund och vattnet är både varmt och ljuvligt till färgen. Om man vill ha en lite lugnare strand är detta något för dig. Stranden ligger lite avlägset vilket gör att många inte hittar dit vilket är perfekt om man vill ha mycket yta för sig själv. På Tsambika Beach finns det även lite restauranger, en affär samt trampbåtar man kan hyra.

2. Anthony Quinn Bay

Detta paradis är lugnt och vackert samt en perfekt plats för lite snorkling. Den stora viken är omringad av berg som ger en naturskön omgivning samt ett lugnt vatten då alla strömmar stoppas. Det finns möjligheter för både lek för barn, snorkling och stranden erbjuder även olika vattensporter.

3. Kallithea beach

Stranden är ganska stor och består av småsten och kristallklart vatten. Stranden passar de flesta men det kan rekommenderas badtofflor för barnen. Det finns även en liten lekpark som ligger alldeles intill stranden. Byn Kallithea som gränsar till stranden erbjuder flera mysiga restauranger, caféer och affärer.

4. Faliraki beach

Den mest populära stranden på Rhodos är utan tvekan Faliraki beach. Stranden är 4 kilometer lång med fin gyllene sand och grunt vatten. Det finns allt från solsängar till parasoller, duschar, omklädningsrum och toaletter. Strandens popularitet beror dels på hur vacker stranden är men också de många hotellen i Faliraki.

Faliraki är den största semesterorten på Rhodos och förutom stranden så bjuder Faliraki på många aktiviteter så som Greklands största vattenpark, Faliraki Water Park. Det finns även gokart-bana, bowlinghall och minigolfbana.

Se och läs mer om den populära semesterorten här.